• bg1

Oketopa 16 (Reuters) - O le 20th Communist Party Congress Congress na amata i le Aso Sa,XY Tower,O tagata faigaluega uma a Xiang Yue e fa'amanatu ma le māfana le aso 20 a Saina.Konekeresi a le Palemenemanumalo.

O le a le mea e fa'amoemoeina i Saina 20th Party Congress. O lo'o i lalo ni fa'amatalaga autu e fa mai le Peresetene SainaXi Jinpinglauga:

1, Xi e le solomuli mai le 'zero COVID'

Na taʻu atu e Xi i le 20th Party Congress e faapea o le faiga a Saina "ua faamuamua tagata ma ola i luga o isi mea uma."Na te leʻi ofoina mai ni faʻailoga e faʻamutaina tulafono a le COVID a Saina i se taimi lata mai.

"I le faʻalauiloaina o se taua a tagata e taofi le sosolo o le siama, ua matou puipuia le soifua maloloina ma le saogalemu o tagata i le mea sili e mafai ai ma faia ai le faʻamalosia tele i le tali atu i faʻamaʻi ma le tamaoaiga ma agafesootai," o lana tala lea.

2, O loʻo i ai le unaʻiga mo le faʻaleleia atili o le tamaoaiga - ae o le a avea ma se taua maualuga

O se suʻesuʻega a le Reuters na lomia i le Aso Toʻonaʻi na maua ai e faʻamoemoe le tamaoaiga o le GDP e naʻo le 3.2% i lenei tausaga.Ina ua maeʻa le paʻu i le 2020, ina ua oso muamua le COVID, o le a avea ma "sili ona leaga faʻatinoga talu mai le 1976 - o le tausaga mulimuli o le Cultural Revolution e sefulu tausaga le umi na faʻaleagaina ai le tamaoaiga."

Na fa'ailoa e Xi le fa'amoemoe a le pati ina ia fa'atumauina Saina i vaega e aofia ai le gaosiga o mea'ai.Fai mai a ia, e tatau i le atunuʻu ona tuʻufaʻatasia lona "tulaga taʻutaʻua i alamanuia o loʻo tatou maualuga ai" ma faʻamalosia vaivaiga i vaega taua i le saogalemu o le atunuʻu o Saina.

3, Xi o loʻo faʻaalia le faʻamalosi atili i Taiwan

O lana patipati sili o le aso na sau ina ua ia fai mai: "O uili o talafaasolopito o loʻo taʻavale agai i le toe faʻafouina o Saina ma le toe faʻafouina o le malo o Saina. O le toe faʻafouina atoatoa o lo tatou atunuu e tatau ona faʻataunuʻuina, ma e mafai, e aunoa ma se masalosalo, ona faʻataunuʻuina."

"O le a faaauau pea ona matou taumafai mo le toe faatasia filemu ma le faamaoni sili ma le taumafaiga sili, ae matou te le folafola atu lava e lafoai le faʻaaogaina o le malosi, ma matou faʻapolopolo le filifiliga e faia uma faiga talafeagai," o lana tala lea.

4, o loʻo faʻaauau pea le faʻamoemoe o Saina i le lalolagi atoa

O se vaega tele o fuafuaga a Xi mo le sefulu tausaga ua tuanaʻi o le faʻalauteleina lea o le "toe faʻafouina o le malo o Saina," ma o se vaega o lena mea o le toe faʻaolaina lea o le mea e vaʻaia e le pati o le tulaga saʻo o Saina i le lalolagi.

Ma na ia fai mai e tatau i le pati ona faʻaleleia se lagona o le "faamoemoega, malosi ma le talitonu o le tagata lava ia ... ina ia le mafai ona faʻafefeina i tatou e faʻasese, faʻalavelaveina i le faʻafefe pe mataʻutia i le mamafa."

Na ia toe taʻua tulafono faʻavae a Saina - faʻaaloalo i isi atunuʻu, tumau tutoʻatasi ma toʻafilemu, ma teteʻe i le "pulepulepule ma le pule faʻapolokiki, mafaufauga o le Cold War" ma tulaga faʻalua.

O matou XY Tower o le a mulimuli i taimi uma i le saoasaoa o le Saina Communist Party ma agai i luma.

zxczxcxzc1
zxczxcxzc2
zxczxcxzc3

Taimi meli: Oke-19-2022

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou